Heb je een juridische vraag en ben je op zoek naar een gepast antwoord?
Blijf er niet mee zitten en vraag het even na!
Ben ik in fout?
Ik werd geflitst.
Ik reed dronken met de wagen.
Ik had een ongeval met de fiets.
Ik ben gebeten door een hond.
Mijn rijbewijs werd ingetrokken.
Ben ik in fout?
Er viel een boom om.
Ik werd aangereden.
Ik beging een overtreding
of werd gedagvaard.
Valt mijn vraag hieronder? afgebroken tand tand is afgebroken tand afgebroken aansprakelijkheid Schadevergoeding
Er is schade.
Wie betaalt wat?
Valt mijn vraag hieronder? afgebroken tand tand is afgebroken tand afgebroken aansprakelijkheid Schadevergoeding
afgebroken tand tand is afgebroken tand afgebroken aansprakelijkheid Schadevergoeding
afgebroken tand tand is afgebroken tand afgebroken aansprakelijkheid Schadevergoeding
afgebroken tand tand is afgebroken tand afgebroken aansprakelijkheid Schadevergoeding

Schadevergoeding bij een afgebroken tand

Een afgebroken tand kan voor heel wat kopzorgen en ellende zorgen. Zeker wanneer dit het gevolg is van een val, ongeval of vechtpartij. Dé vraag die zich dan stelt is natuurlijk: “Wie gaat dat betalen?”. Een behandeling kan immers lang aanslepen en zorgt meestal voor hoge medische kosten. Hoe zit het met de aansprakelijkheid? En komt bij een afgebroken tand de verzekering tussen? De advocaten van Navragen.be, gespecialiseerd in burgerlijke aansprakelijkheid, zetten hun tanden in deze materie.

 

Aansprakelijkheid bij een afgebroken tand

Wanneer je tand is afgebroken en je wil nagaan wie er hiervoor verantwoordelijk kan gesteld worden, moet je enkele factoren in kaart brengen. Er moet immers een fout vastgesteld worden van een derde partij en een oorzakelijk verband bestaan tussen jouw schade, in dit geval een afgebroken tand, en de fout die iemand anders maakte. Dat bespraken we hier al eerder uitgebreid. Bij een afgebroken tand is het dus belangrijk om te onderzoeken of er een derde aansprakelijk kan gesteld worden.

 

Enkele voorbeelden van een voorval met een afgebroken tand:

  • Door een put in de weg, kwam je ten val. Dan kan bijvoorbeeld de gemeente aansprakelijk gesteld worden.
  • Je tand brak af na een verkeersongeval of een fietsongeval. Dan komt de andere persoon die deelnam aan het verkeer in het aansprakelijkheidsvizier.
  • Je werd het slachtoffer van slagen en verwondingen. De andere persoon, die al dan niet opzettelijke slagen heeft toegebracht, kan aansprakelijk gesteld worden.

 

Medische kosten bij een afgebroken tand

Een tandartsbezoek gaat gepaard met medische kosten. Dat is nu eenmaal zo. Een afgebroken tand kan bovendien heel wat lichamelijke en zelfs psychische gevolgen met zich meebrengen, zeker wanneer de schade aan het gebit groot is. Daarnaast kan er zelfs blijvende schade optreden. Denk maar aan littekens. De financiële gevolgen van dit lichamelijk ongemak kunnen dan ook aanzienlijk oplopen. Door een derde aansprakelijk te stellen, moet deze de afgebroken tand en de bijhorende schade en kosten vergoeden. Merk op dat alle schade hierin vervat zit, dus ook alles dat niet door de mutualiteit of door het ziekenfonds terugbetaald wordt.

 

Een afgebroken tand? Win juridisch advies in!

Wanneer je erachter bent gekomen wie aansprakelijk gesteld wordt voor je afgebroken tand, is het juridische dossier vaak niet afgerond. De kans bestaat immers dat er discussie ontstaat over het oorzakelijk verband of over de hoeveelheid schadevergoeding. Laat je daarom bij een afgebroken tand door de fout van een derde juridisch begeleiden door een specialist inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Op die manier heb je geen juridische kopzorgen en breek je je tanden niet stuk op het dossier. Wees zeker en vraag je dossier hier even na!

Vorige